A SIP PANELEKBŐL KÉSZÜLT KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZAK MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓJA


A Kanadából származó SIP panel technológia ma a világon a legdinamikusabban terjedő építési technológia. A szerkezet egyszerű: két OSB lap között EPS szigetelés.

Az OSB évtizedek óta bizonyítja kiváló teherhordó tulajdonságait, ráadásuk a Servus csak a német EGGER gyár által gyártott kiváló minőségű OSB lapokat használja.

Ezek a panelek 70 %-ában tűlevelű fákból, alapvetően fenyőből és lucfenyőből, 30%-ban lombos fákból készülnek, szintetikus gyanta és paraffin viasz emulzió felhasználása mellett. A gyártás során a paneleket folyamatosan nagy nyomás és magas hőmérséklet alatt addig tömöríti, míg azok el nem érik a végső vastagságukat és erősségüket. Az EGGER OSB lapjai 15 éve bizonyítják széleskörű felhasználhatóságukat az építőiparban, úgy mint falszerkezet, mennyezet és padlózat, valamint tetőszerkezet készítésénél.

A két OSB lap közötti EPS nem más, mint hőre lágyuló, habosítható, polimerizált sztirolból készülő cellás szerkezetű keményhab , melynek legkiemelkedőbb tulajdonságai a magas hőszigetelő képessége, köszönhető zárt cellaszerkezetének, így a hőtartó képességéből az idő múlásával sem veszít. A zártcellás technológiának köszönhető kiváló párazáró tulajdonsága is.

A technológia nagy előnye a gyorsaság mellett a környezettudatosság, hiszen a kivitelezés méretre gyártott elemekből történik, így nem terheljük a környezetet építési hulladékkal.

A SIP technológia egy úgy nevezett száraz technológia, ami azt jelenti, hogy a falazat építése során nem használunk vizet, megrövidítve ezzel a technológiai folyamatot (nincs száradási idő).

A SIP ház építése is egy tervezéssel kezdődik, amj alapján a gyár statikusai a -megbízó statikusáva-l egyeztetve elkészítik a gyártmánytervet és a ház elemeit méretre gyártják, azokat a helyszínen „csak” össze kell állítani.

A bejelentéshez szükséges tervdokumentációt a megbízó tervezőjének kell elkészíteni, -Servus koncepció tervek esetén is- és azokat az ÉTDR felületére feltölteni.

A SIP építési technológiának számos előnye van, melyek közül a teljesség nélkül a legfontosabbak a következők:

Az általunk épített házak szerkezete, a vázszerkezet pontos gyártása miatt előre, rejtett költségek nélküli megszabható áron kerülnek ajánlatra.

A szerkezetek saját magunk állítjuk, azt más vállalkozónak csak Servus építési engedély bemutatása és annak Servus általi visszaigazolása esetén áll módunkban átadni.